Aperitive / Garnituri

Coronita sarata

Se amesteca ingredientele pt. aluat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Apoi se intinde foaie de forma unui dreptunghi, se unge cu unt topit, se aseaza feliile de kaiser, sunca si se presara ca

Coronita sarata


Portii

4

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 400 gr. faina

  • 150 ml. lapte

  • 50 gr. unt

  • 20 gr. drojdie proaspata

  • 3 galbenusuri

  • 1 lgta sare

Mod de preparare

  • Se amesteca ingredientele pt. aluat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

    Apoi se intinde foaie de forma unui dreptunghi, se unge cu unt topit, se aseaza feliile de kaiser, sunca si se presara cascavalul.

    Se ruleaza, se lipesc marginile cu degetele inmuiate in apa. Se pune cu grija in tava, sub forma de cerc si se cresteaza dar nu pana jos. Se unge cu ou, se presara cascaval (eu am pus si chimen) si se mai pune la crescut pana isi dubleaza volumul. Apoi se coace 25-30 minute, pana se rumeneste frumos.

Share