Deserturi

Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara

Laptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o putin la microunde sa fie aproape lichida) si putina sare. Se framanta foarte bine, pana se desprinde de pe peretii vasului (ca 10 minute). Presaram cu putina faina si acoperim vasul cu un prosop. Am luat d ela Mititina ideea geniala de a acoperi vasul cu un prosop umed si am pus la loc cald, ferit de curent. Dupa cca 40 minute aluatul a crescut frumos, l-am pus pe masa de lucru presarata cu faina si am intins intr-o foaie dreptunghiulara mai subtire. Amestecam untul moale cu cacao, zahar si scortisoara, am uns foaia si am rulat. Cu cutitul am taiat in doua le lungime sulul si am impletit cu grija. Se face coronita .Se unge cu putin unt topit cu zahar si scortisoara si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Se lasa pana devine rumen deasupra.

De multa vreme ma bate gandul sa incerc reteta asta de cozonac . Am vazut retetele voastre de pe site si aseara am pus mana si am incercat. A iesit perfect..aromat si delicios!!!!

Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara

Ingrediente

  • 300 gr faina 1 ou 120 ml lapte putina sare 1 lingurita de zahar 30 gr unt moale 1/2 cub de drojdieUmplutura: 60 gr unt, 3-4 linguri zahar, putina scortisoara, 2 linguri cacao

Mod de preparare

  • De multa vreme ma bate gandul sa incerc reteta asta de cozonac . Am vazut retetele voastre de pe site si aseara am pus mana si am incercat. A iesit perfect..aromat si delicios!!!!

Share