Carne si fripturi

Coronita de miel umpluta cu drob

Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece)Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic, acoperite, pina cand scade apa ce o lasa.Se lasa la racit, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud,

Coronita de miel umpluta cu drob

Ingrediente

  • 2 costite de miel intregi1 pahar vin alb1/2 pahar ulei4-5 catei usturoicimbrurozmarin100 g leurda1 ceapamaruntaiele de la un miel200 g ficat de pui sau de vitel150 g ceapa verde3-4 ouasarepiperboiaenibaharmarar verdepatrunjel verde1 felie paineusturoi verde2-3 linguri uleipraporul de la miel50 g unt

Mod de preparare

  • Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece)Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic, acoperite, pina cand scade apa ce o lasa.Se lasa la racit, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud, painea muiata si bine stoarsaSe adauga ouale crude, cateva frunze de ceapa verde si usturoi verde, feliate subtiri, mararul si patrunjelul tocate marunt, apoi, se amesteca bine si se asezoneaza.Costitele dupa ce au stat in bait se cresteaza la varf cam 2-3 cm si se dau cu o compozitie facuta din ulei, sare piper si boia.Se ung bine cu mana, apoi coasem costitele una de alta, cu cotletul spre interior.In coronita formata punem praporul rasfrant peste marginile coronitei si umplem cu drobul. Marginile praporului le impachetam peste drob si adaugam cateva bucatele de unt deasupra.Coronita umpluta o punem intr-o tava unsa ( in care mai putem adauga cateva bucati de carne de friptura, daca vrem) pe care o dam la cuptorul dinainte incalzit.Adaugam si o cana din baitul in care a stat carnea si lasam sa se rumeneasca frumos si sa se coaca carnea.Se serveste cu spanac sau cartofi piure si salata verde.Pofta mare !

Share