Italiana

Coronita cu spanac si branza Taleggio

Branza Taleggio este o branza cremoasa, cu un gust delicat, si face pereche buna cu spanacul.

Dizolvam drojdia in laptele caldut si o lasam sa se activeze timp de 10 minute.. In bolul mixerului, combinam faina tip 650 cu sarea, zaharul, drojdia dizolvata, 2 linguri de ulei, oul intreg si galbenusul. Framantam, pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Lasam la dospit timp de 1-1.30 ore.. Intindem aluatul intr-un dreptunghi cu laturile de aproximativ 30×40 cm. Ungem aluatul cu restul de

Coronita cu spanac si branza Taleggio


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 2.5 cani faina alba

  • 100 ml lapte

  • 1 lingurita zahar

  • 1 lingurita sare

  • 3 linguri ulei de masline

  • 1 buc galbenus de ou

  • 1 buc ou

  • dupa gust fulgi de ardei iute

  • 50 gr baby spanac

  • 50 gr branza Pecorino

  • 200 gr branza Taleggio

  • 7 gr drojdie uscata

Mod de preparare

  • Dizolvam drojdia in laptele caldut si o lasam sa se activeze timp de 10 minute.
  • In bolul mixerului, combinam faina tip 650 cu sarea, zaharul, drojdia dizolvata, 2 linguri de ulei, oul intreg si galbenusul. Framantam, pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Lasam la dospit timp de 1-1.30 ore.
  • Intindem aluatul intr-un dreptunghi cu laturile de aproximativ 30×40 cm. Ungem aluatul cu restul de ulei, presaram branza pecorino rasa si fulgi de ardei iute. Asezam frunzele de spanac si branza Taleggio rupta in bucati.
  • Rulam aluatul sub forma unui cilindru si il taiem in 8 bucati.
  • Asezam rulourile in forma de copt de 26-28 cm. Acoperim si lasam la dospit timp de 40-45 de minute.
  • Incalzim cuptorul la 190°C si coacem timp de 25-30 de minute.
  • Lasam sa se raceasca, scoatem din forma si transferam coronita pe gratarul de racire.

Share