Deserturi

Cornuri cu gem

Intr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.In alta cratita se bat ouale, drojdia si sarea.Se amesteca bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase cu un tel sau lingura de lemn.Apoi se adauga untul si zaharul(care l-ati preparat mai sus) la amestecul de oua si drojdie, se amesteca bine.La compozitia de mai sus adaugati laptele, omogenizati compozitia.Se adauga faina si se framanta un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.Aluatul il acoperiti cu o folie si lasati-l la cald cam 30-60 min, pana se ridica bine.Impartiti aluatul in 6 si le formeaza bile.Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul in 8 bucati in forma de triunghiuri.La marginea aluatului se pune umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(daca e prea lichida puteti adauga biscuiti pisati)) sau orice umplutura preferati. Rulati cornurile.Cornurile se pun in tava de cuptor si se lasa 30 min sa creasca.Dupa ce au crescut, cornurile se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc.Dupa ce sunt gata se ung imediat cornurile fierbinti cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul sa fie doar umed dar sa nu se dizolve.Pofta buna!

Aceste cornuri le-am facut cu cumnata mea si au iesit asa de bune si pufoase,Va recomand cu mare incredere sa le incercati.

Cornuri cu gem

Ingrediente

  • 100g unt sau margarina 2 oua 50 g drojdie 200g zahar un varf de lingurita de sare 200ml lapte 2 pahare faina alba

Mod de preparare

  • Aceste cornuri le-am facut cu cumnata mea si au iesit asa de bune si pufoase,Va recomand cu mare incredere sa le incercati.

Share