Retete de prajituri

Cornuri cu dulceata de nectarine

Punem toate ingredientele pt aluat in masina de paine in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu smantina, untul, sare, zahar, faina, iar deasupra sfarimam drojdia si o imprastiem. Dam la program aluat pt paine si o scoatem cind este gata. Daca nu avem masina de paine, punem drojdia cu laptele calut si zaharul, le amestecam si lasam sa creasca maiaua 10 minute. Intr-un ca

Cornuri cu dulceata de nectarine


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 500 gr faina alba

  • o cana lapte (250 ml)

  • 2-3 linguri smintina

  • 3 galbenusuri

  • o lingurita sare

  • 3 linguri zahar

  • 2 linguri unt

  • un cub mic de drojdie proaspata

  • un borcan de dulceata (de nectarine am folosit eu)

  • un ou pt uns cornurile

Mod de preparare

  • Punem toate ingredientele pt aluat in masina de paine in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu smantina, untul, sare, zahar, faina, iar deasupra sfarimam drojdia si o imprastiem. Dam la program aluat pt paine si o scoatem cind este gata. Daca nu avem masina de paine, punem drojdia cu laptele calut si zaharul, le amestecam si lasam sa creasca maiaua 10 minute. Intr-un castron punem faina amestecata cu sarea, facem o groapa la mijloc, adaugam maiaua, galbenusurile, smantina si untul. Framintam un aluat ca si la cozonac, il punem in castron si-l lasam sa creasca la loc cald 30-40 minute. Cind este gata il rasturnam pe masa de lucru, luam cite o bucatica din aluat, o intindem cu sucitorul intr-un triunghi, punem dulceata la baza triunghiului si le sucim pt a le da foema de corn. Le punem in tava cu hirtie de copt. le mai lasam la loc cald pina isi dubleaza volumul, trebuie sa creasca frumos, le ungem cu ou batut, pe care l-am scos mai devreme din frigider si le dam la cuptorl incalzit la 170 grade pt 15 minute. Le mai lasam inca 5 minute in cuptor cu usa intredeschisa.

Share