Party

Cornuri cu branza si cascaval

Cele mai gustoase, mai moi, mai pufoase cornuri cu branza. Merg de minune la pachetel, dimineata langa o cana cu lapte sau le savuram asa cum sunt, simple.

Dizolvam drojdia in putina apa calduta. Adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute, pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un vas faina si facem o adancitura la mijloc. Adaugam uleiul, sarea, restul de apa calda si drojdia crescuta. Framantam pana cand obtinem un aluat elastic.. Lasam sa se odihneasca putin. Intre timp, pregatim umplutura. Amestecam branza cu smantana, pana se omogeni

Cornuri cu branza si cascaval


Portii

10

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 3 lingurite drojdie uscata

  • 1 cana apa calda

  • 1 lingurita zahar

  • 50 ml ulei de masline

  • 3 cani faina

  • 1 varf de cutit sare

  • 100 gr telemea

  • 3 linguri smantana

  • 100 gr cascaval

  • 1 buc ou

  • 50 gr seminte de mac

  • 50 gr seminte de susan

Mod de preparare

  • Dizolvam drojdia in putina apa calduta. Adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute, pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un vas faina si facem o adancitura la mijloc. Adaugam uleiul, sarea, restul de apa calda si drojdia crescuta. Framantam pana cand obtinem un aluat elastic.
  • Lasam sa se odihneasca putin. Intre timp, pregatim umplutura. Amestecam branza cu smantana, pana se omogenizeaza bine.
  • Taiem din aluat patratele cu latura de aproximativ 10 cm. Punem o lingurita de branza la unul din colturi. Unim cele doua colturi laterale deasupra si rulam. Lasam 10-15 minute sa creasca, apoi ungem cornurile cu ou batut si presaram pe ele cascaval ras, seminte de mac sau susan, etc.
  • Dam la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc frumos deasupra.

Share