Dulciuri

Cornulete

se desface drojdia in putina apa calduta

se cerne faina se face o gaura in mijloc se adauga drojdia ,oul,zaharul, un praf de sare, esenta, uleiul si se amesteca treptat. Se adauga si borsul si se framanta un aluat elastic

se lasa 30 min la odihnit

se intinde o foaie si se taie triunghiuri. Se adauga gem pe partea lata si se ruleaza

se da tava la cuptor pana capat

Cornulete


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 kg faina

  • 300 g bors

  • 100 m lulei

  • 1 cub de drojdie

  • 300 g zahar pudra

  • esenta de portocale

  • 1 ou

  • un praf de sare

  • gem pentru umplut

Mod de preparare

  • se desface drojdia in putina apa calduta

    se cerne faina se face o gaura in mijloc se adauga drojdia ,oul,zaharul, un praf de sare, esenta, uleiul si se amesteca treptat. Se adauga si borsul si se framanta un aluat elastic

    se lasa 30 min la odihnit

    se intinde o foaie si se taie triunghiuri. Se adauga gem pe partea lata si se ruleaza

    se da tava la cuptor pana capata o culoare aurie frumaosa

    se pudreaza cu zahar pudra

    pofta buna

Share