Dulciuri

Cornulete fragede (de post)

Zaharul se dizolva in borsul caldut.

Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se varsa borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min.

Aluatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare parte o intindem cu facaltul in forma rotunda, subtire, de cca 0,5 cm si se imparte  i

Cornulete fragede (de post)


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 200 ml ulei

  • 200 ml bors

  • 2 linguri zahar (merge si mai mult)

  • 1 plic drojdie uscata

  • ½ lingurita sare

  • coaja rasa de la jumatate de lamaie

  • cca 500 g faina

Mod de preparare

  • Zaharul se dizolva in borsul caldut.

    Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se varsa borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min.

    Aluatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare parte o intindem cu facaltul in forma rotunda, subtire, de cca 0,5 cm si se imparte  in 12 triunghiuri la baza carora se aseaza umplutura si se ruleaza. Se mai lasa sa creasca 15 min si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc cca 20-25 min, pana se rumenesc un pic.

    Se presara zaharul pudra vanilat cat sunt calde.

     

Share