Deserturi

Cornulete fragede cu gem de prune

De cornuletele cu gem ne-am indragostit in copilarie, in bucataria bunicii. Chiar si azi sunt savurate cu mare placere, alaturi de o ceasca de ceai sau de cafea.

Se incepe pregatirea aluatului prin frecarea zaharului cu drojdia, pana cand capata o consistenta usor lichida. Se adauga untul moale, ouale, smantana, coaja rasa si zeama de la o lamaie, un praf de sare si zaharul vanilat. Se mixeaza toate aceste ingrediente, pana cand se obtine un amestec omogen. Se pune treptat in compozitie faina si se va framanta aluatul pentru 10 minute.. Aluatul se lasa la

Cornulete fragede cu gem de prune


Portii

12

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 600 gr faina alba

  • 250 gr unt

  • 100 gr zahar

  • 200 ml smantana

  • 2 buc ou

  • 25 gr drojdie proaspata

  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie

  • 30 ml zeama de lamaie

  • 5 gr sare

  • 10 gr zahar vanilat

  • 100 gr gem de prune

  • 70 gr zahar pudra vanilat

  • 1 buc albus de ou

Mod de preparare

  • Se incepe pregatirea aluatului prin frecarea zaharului cu drojdia, pana cand capata o consistenta usor lichida. Se adauga untul moale, ouale, smantana, coaja rasa si zeama de la o lamaie, un praf de sare si zaharul vanilat. Se mixeaza toate aceste ingrediente, pana cand se obtine un amestec omogen. Se pune treptat in compozitie faina si se va framanta aluatul pentru 10 minute.
  • Aluatul se lasa la dospit la cald pentru o jumatate de ora.
  • Dupa dospire, aluatul se portioneaza in 8 bucati egale, carora le vom da o forma rotunda. Din fiecare bila vom forma o foaie rotunda de o jumatate de centimetru grosime, pe care o vom taia cu un cutit sau cu un feliator, exact ca pe o pizza, obtinand baza pentru 8 cornulete. (La final, se obtin 64 de cornulete.)
  • Pe fiecare bucata, se pune gemul de prune, apoi se ruleaza strans. Cornuletele se asaza in tava si se lasa la dospit pentru 15 minute. Inainte de a le introduce in cuptor, se ung cu ajutorul unei pensule cu albus de ou batut usor cu furculita. Coacerea dureaza 30 de minute la 180°C.
  • La sfarsit, se dau prin zahar pudra vanilat, apoi sunt gata de servire.

Share