Deserturi

Cornulete cu rahat

Cine nu isi aduce aminte cu drag de copilarie, de minunatele vacantele petrecute la bunici, de bunica ce ne astepta pe prispa cu mainile crapate de atata truda? Dar cel mai bine imi aduc aminte de bunatatile simple pe care le facea, de minunatele cornulete cu rahat, care erau o incantare pentru noi, copiii.

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa calduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat, amestecam restul de apa si uleiul.. Intr-un vas mai inalt, punem faina, praful de sare, maiaua si amestecul de apa cu ulei si framantam bine, pana iese un aluat tare, bun de modelat. Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam la loc cald, circa 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.. Intindem o f

Cornulete cu rahat


Portii

20

portii


Timp preparare

52

minute


Timp gatire

52

minute

Ingrediente

  • 1 kg faina

  • 1 cana ulei

  • 1.5 cani apa

  • 300 gr rahat

  • 1 lingura zahar

  • 7 gr drojdie uscata

  • 1 praf de sare

  • 1 dupa gust zahar pudra

Mod de preparare

  • Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa calduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat, amestecam restul de apa si uleiul.
  • Intr-un vas mai inalt, punem faina, praful de sare, maiaua si amestecul de apa cu ulei si framantam bine, pana iese un aluat tare, bun de modelat. Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam la loc cald, circa 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.
  • Intindem o foaie subtire de aluat, pe care o taiem in triunghiuri sau dreptunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi o bucata de rahat si rulam. Tapetam o tava de copt cu hartie cerata si punem cornuletele.
  • Coacem la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra. Cat sunt calde, le pudram cu zahar pudra. Sunt foarte, foarte fragede.

Share