Deserturi

Cornulete cu rahat

Intr-un castron incapator se pune faina cernuta si pe urma toate ingredientele.Se framanta pana cand coca se desprinde dupa mana.Se imparte coca in trei parti. Se ia pe rand cate o bucata de coca. Se mai framanta un pic, dupa care se intinde o foaie care se taie in forma dorita(romburi, triunghiuri…). Se asaza umplutura la un capat, se ruleaza si se pune cornuletul in tava de la aragaz. Se procedeaza la fel cu toata coca. Dupa ce se coc se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!

Din cantitatile de mai sus se obtin cal putin 150 de cornulete. Se pot pastra mai multe zile, chiar sunt mai fragede dupa o zi, doua.

Daca tot m-am pornit sa postez cornuri, hai sa va mai arat ce alte cornuri mai fac.Le-am prestat ieri, asa ca va invit sa serviti!Am mai multe retete de cornulete, dar niciunele nu sunt la fel de bune ca astea.

Cornulete cu rahat

Ingrediente

  • 500 g margarina Unirea 2 oua 200g smantana coaja si zeama de la o lamaie 2 pachetele zahar vanilat putina sare faina cat cuprinde (cam 1kg) umplutura pe care o dorim (rahat, nuci cu gem, marmelada) zahar pudra

Mod de preparare

  • Daca tot m-am pornit sa postez cornuri, hai sa va mai arat ce alte cornuri mai fac.Le-am prestat ieri, asa ca va invit sa serviti!Am mai multe retete de cornulete, dar niciunele nu sunt la fel de bune ca astea.

Share