Diverse

Cordon bleu de cartofi cu vinete a la Parmigiana

Cordon Bleu-ul original se pare sa fi fost preparat in Elvetia din carne de vita, umpluta cu branzeturi fine, iar in Franta si Italia era preparat din carne de curcan sau pui, umpluta cu branzeturi fine, asa cum il cunoastem si noi. Am dorit sa prepar un Cordon Bleu fara carne, ceva delicios cu ingrediente italiene si un ingredient “intrus”, dar pe placul tuturor.

Mai intai spalam si fierbem cartofii, apoi ii curatam de coaja si ii zdrobim cat sunt fierbinti, cu ajutorul zdrobitorului de cartofi. Dupa ce am spalat vanata, o feliem, presaram cu sare feliile si le asezam intr-o strecuratoare ca sa isi piarda apa. Scurgem feliile de vinete si le uscam intr-un prosop curat de bucatarie. Le asezam pe hartie de cuptor si le dam la cuptorul preincalzit la foc mic

Cordon bleu de cartofi cu vinete a la Parmigiana


Portii

4

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 1 buc vanata

  • 1 buc ou

  • 200 gr faina alba

  • 2 linguri parmezan

  • 200 gr rosii decojite

  • 150 gr pesmet

  • 1 lingura busuioc proaspat tocat

  • 8 felii branza Cheddar

  • 300 ml ulei de floarea soarelui

  • dupa gust Sare mediteraneana

Mod de preparare

  • Mai intai spalam si fierbem cartofii, apoi ii curatam de coaja si ii zdrobim cat sunt fierbinti, cu ajutorul zdrobitorului de cartofi. Dupa ce am spalat vanata, o feliem, presaram cu sare feliile si le asezam intr-o strecuratoare ca sa isi piarda apa. Scurgem feliile de vinete si le uscam intr-un prosop curat de bucatarie. Le asezam pe hartie de cuptor si le dam la cuptorul preincalzit la foc mic timp de 10 minute.
  • Ne intoarcem acum la cartofi. Potrivim de sare, adaugam un ou si putin cate putin faina. In functie de consistenta cartofilor, s-ar putea sa nu avem nevoie de 200 gr de faina, tocmai din acest motiv, va sfatuiesc sa nu adaugati multa faina de la inceput. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena si elastica. Nu trebuie sa fie dura compozitia de cartofi!
  • Impartim compozitia in bucatele de circa 80 de grame si presaram un tocator de lemn cu pesmet. Formam dintr-o bucata de compozitie un oval deasupra caruia asezam o felie de vanata, o lingura de sos de rosii, presaram cu Parmezan si apoi acoperim cu o felie de Cheddar. Acoperim cu un alt oval din compozitia de cartofi si presaram cu pesmet.
  • Cu ajutorul pesmetului, putem modela cordon bleu-ul in asa fel incat sa fie aproape de perfectie. Avem doua modalitati de a le coace: in ulei la foc mic sau la cuptor fara ulei si alte grasimi, dar sincer, sunt mai gustoase in ulei. Sunt delicioase, usor de preparat si sigur veti reusi sa ii convingeti pe cei mici sa manance!

Share