Diverse

Corabioare din vinete cu Tofu si carne de curcan

O minune de aperitiv!

Vinetele se spala si se sterg bine, se indeparteaza cotoarele apoi se taie un capac subtire in partea superioara, se decupeaza cu lama unui cutit, apoi se curata miezul cu o lingura lasand pe peretii vinetei cca 1 cm grosime, ca niste corabioare. Se ung in interior cu ulei de masline, se sareaza apoi se dau la cuptor aproximativ 20 minute. Intre timp calim ceapa taiata marunt, impreuna cu miezul d

Corabioare din vinete cu Tofu si carne de curcan


Portii

2

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 2 buc vinete

  • 200 gr carne tocata de curcan

  • 1 buc ceapa alba

  • 2 buc ardei

  • 1 lingurita amestec de condimente Cajun

  • 5 gr sare

  • 20 ml ulei de masline

  • 1 legatura marar proaspat

  • 3 frunze oregano proaspat

  • 6 buc ou de prepelita

  • 100 gr branza Tofu

  • 10 buc masline fara samburi

Mod de preparare

  • Vinetele se spala si se sterg bine, se indeparteaza cotoarele apoi se taie un capac subtire in partea superioara, se decupeaza cu lama unui cutit, apoi se curata miezul cu o lingura lasand pe peretii vinetei cca 1 cm grosime, ca niste corabioare. Se ung in interior cu ulei de masline, se sareaza apoi se dau la cuptor aproximativ 20 minute. Intre timp calim ceapa taiata marunt, impreuna cu miezul de vanata taiat cubulete mici, cateva fasii de ardei rosu (mai pastram ardei si pentru decor), taiat si el cubulete, se sareaza si condimenteaza iar dupa ce s-au calit un pic adaugam si carnea tocata, amestecand usor cu o lingura de lemn pana ce scade tot sucul din tigaie. Dam la o parte si adaugam oregano si mararul verde tocat fin.
  • Dupa ce se scot corabioarele de vinete din cuptor, se absoarbe cu un servetel tot sucul lasat de vanata. Se decoreaza marginile vinetelor cu cate o fasie laterala de ardei rosu apoi umplem cu amestecul din tigaie, presam bine cu lingura, decoram cu bucatele de Tofu, pe care le gaurim cu ajutorul unui cutit si in interior spargem cate un ou de prepelita.
  • Decoram cu masline si fasii coapte de ardei apoi bagam 15 minute la cuptor. Se servesc calde sau reci, dupa preferinta. Pofta buna!

Share