Aperitive / Garnituri

Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

Hranitoare, aspectoase si sanatoase !
Va invit la masa…azi corabioare, iar maine am sa va servesc cu niste placinte ardelenesti cu cartofi yumi,yumi …ca doar mi-a ramas bunatate de miez de cartofi copti hi,hi.

In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem bine cu un servet si ii inpachetam pe fiecare in cate o bucata de folie. Ii asezam intr-o tava (de friptura, am folosit eu) si ii dam la copt, cam 90’, dar pe la jumatatea timpului ii intoarcem in tava, partea de jos sa fie deasupra si invers. Dupa ce sau copt, ii lasam la racit.

Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci


Portii

6

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 6 cartofi noi, mari

  • Folie de aluminiu

  • 1 piept de pui dezosat

  • 150g cascaval dat pe razatoare

  • 4 ciuperci medii

  • 1 ardei iute

  • 1 ardei kapia

  • Cozi de ceapa si usturoi verde

  • 2 linguri smantana

  • 1 lingurita amidon

  • 1 lingura sos de soia

  • 1 lingurita sos Worcester

  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

  • In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem bine cu un servet si ii inpachetam pe fiecare in cate o bucata de folie. Ii asezam intr-o tava (de friptura, am folosit eu) si ii dam la copt, cam 90’, dar pe la jumatatea timpului ii intoarcem in tava, partea de jos sa fie deasupra si invers. Dupa ce sau copt, ii lasam la racit.

    Intre timp ne ocupam de umplutura. Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii spalam impreuna cu frunzele verzi, apoi le feliem grosier si le macinam pe toate in robot.

    Ciupercile spalate le taiem in bucati potrivite. Pieptul de pui il taiem in bucati maricele.

    Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins si rumenim bine, bucatile de carne, amestecand sa nu se arda. Peste ele adaugam verdeturile si dupa cateva minute (1-2’), adaugam si ciupercile. Amestecam, adaugam 100ml apa, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 15’. Intr-un bol amestecam smantana cu amidonul. Cand carnea este fiarta, adaugam sosurile, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval. Amestecam totul bine si luam de pe foc.

    Ne intoarcem la cartofii care intre timp s-au racit, si decupam un capac generos din fiecare si ii scobim cu grija, formand corabioarele. Umplem fiecare cartof cu amestecul preparat si deasupra presaram restul de cascaval. Pt aspect si culoare, am mai adaugat o feliuta de rosie si frunzulite de marar verde, pe fiecare.

    Punem corabioarele dinnou in cuptor pentru 10’. Se servesc atat calde cat si reci, pe frunze de salata verde, si rosii proaspete.

    Pofta buna!

Share