Pui

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Nu exista ceva mai delicios si usor de preparat ca aceasta reteta mai ales cand nu prea ai timp de pierdut in bucatarie. Cartoful dulce si moale, combinat cu aroma leusteanului si carnea de pui este un rasfat minunat.

Toate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron si adaugam 3 linguri ulei de masline iar apoi adaugam toate condimentele si pasta de ardei. Amestecam bine. Turnam cartofii in tava. Punem copanele intr-un castron si adaugam o lingurita de boia si ni

Copanele de pui cu cartofi la cuptor


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 8 cartofi mari

  • 8 copanele

  • 2 morcovi

  • 1 ceapa

  • 1 ceapa verde

  • 1 rosie

  • 1 lingura pasta de ardei

  • 6 felii cascaval Delaco

  • 1 lingurita cimbru

  • 1 lingurita busuioc

  • 1 lingura boia dulce

  • 1 lingurita praf de usturoi

  • 1 lingura vegeta

  • 4 foi de dafin

  • jumate lingurita piper

  • verdeata:eu am folosit leustean

Mod de preparare

  • Toate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron si adaugam 3 linguri ulei de masline iar apoi adaugam toate condimentele si pasta de ardei. Amestecam bine. Turnam cartofii in tava. Punem copanele intr-un castron si adaugam o lingurita de boia si niste leustean taiat marunt. Amestecam.

    Punem copanelele (sa nu uitati sa crestati carnea ca sa se patrunda mai bine) in tava si le amsteca bine cu cartofii.adaugam ceapa taiata in jumate, ceapa verde (eu am folosit doar partea alba,fara frunze),morcovii taiati pe lung,rosia taiat in bucati potrivite, leusteanul si 4 foi de dafin. Amestecam totul.Introducem tava in cuptor si o lasam timp de 1 ora.Dupa 1 ora scoatem tava si punem feliutele de cascaval deasupra cartofilor.O introducem din nou in cuptor si o mai lasam aproximativ 5 minute(pana se inmoaie cascavalul). Noi am servit acesta bunatate cu o salata de rosii. A fost super delicios. Pofta buna!

Share