Carne si fripturi

Copanele crocante

Pentru inceput fierbeti copanele timp de 10-15 minute. Cat sunt inca fierbinti, desprindeti pielea de pe fiacare copan in parte. Intr-o tigaie antiaderenta puneti ulei la incins (cat sa acopere copanele). Cat se incinge uleiul pregatiti oualele (batute bine), faina (amestecata cu sare si piper) si fulgii de porumb (maruntiti bine). Fiecare copan se da prin ingredinte in ordinea urmatoare: faina, ou, fulgii de porumb. Se prajesc in uleiul incins bine. Serviti cu o garnitura sau simple, cu un sos de usturoi. Pofta buna!

Ordinea: faina, ou, fulgi am folosit-o pentru a ma asigura ca se lipesc cat mai bine fulgii de porumb si se formeaza o crusta cat mai crocanta. Nu trantiti copanul in toata cantitatea de fulgi maruntiti, se vor umezi si nu se vor mai prinde frumos de copan.

Un alt fel de a gati puiul. Sunt foarte bune mai ales cand sunt calde, abia prajite! Incercati-le!

Copanele crocante

Ingrediente

  • 8 copanele de pui 150 g fulgi de porumb 2 oua 100 g faina ulei pentru prajit sare, piper

Mod de preparare

  • Un alt fel de a gati puiul. Sunt foarte bune mai ales cand sunt calde, abia prajite! Incercati-le!

Share