Conserve

Conservarea tarhonului

Perioada cea mai buna pentru conservare este primavara, dar nici recoltarea de toamna nu este gresita, singura diferenta este ca, frunzulitele de primavara sunt mai finute, crengutele mai subtirele.Din 10 legaturi (mici) de tarhon proaspat se pun 2 borcane de 800 ml.Sare grunjoasa si otet pentru muraturi, 9 grade.Spalam crengutele de tarhon si rupem frunzulitele, lasam sa se scurga de apa.Punem frunzulitele intr-un vas incapator si presaram sare grunjoasa peste ele, aproximativ 3-4 linguri. Frecam bine, bine frunzele de tarhon cu sarea. Lasam sa stea asa 20 minute.Asezam tarhonul in borcane, nu trebuie sa tasam foarte tare frunzele, este nevoie de loc pentru scurgerea otetului printre frunze.In final turnam otet rece peste tarhon pana cand se umple borcanul pana sus de tot.Punem un celofan sau o folie subtire de plastic peste gura borcanului si strangem capacul cu putere. Se pastreaza ani de zile la frigider chiar si dupa deschiderea borcanului.In momentul folosirii se toaca marunt, oferind un gust placut acrisor, intepator si parfumat tuturor preparatelor in care il vom folosi.

Sunt mai multe modalitati de conservare a tarhonului, prin uscare, pastrat la congelator sau pus in otet.Asa cum stiti, tarhonul este o planta foarte aromata si parfumata ce imbogateste gustul preparatelor. Un gust excelent ii da ciorbei de fasole(boabe sau pastai), ciorbei de cartofi sau ciorbei de pui.Dupa parerea mea, cea mai buna modalitate de conservare este cea cu otet, astfel tarhonul isi p

Conservarea tarhonului

Ingrediente

  • 10 legaturi mici de tarhon proaspat(preferabil de primavara) 3-4 linguri de sare grunjoasa otet pentru muraturi, 9 grade 2 borcane de 800 ml

Mod de preparare

  • Sunt mai multe modalitati de conservare a tarhonului, prin uscare, pastrat la congelator sau pus in otet.Asa cum stiti, tarhonul este o planta foarte aromata si parfumata ce imbogateste gustul preparatelor. Un gust excelent ii da ciorbei de fasole(boabe sau pastai), ciorbei de cartofi sau ciorbei de pui.Dupa parerea mea, cea mai buna modalitate de conservare este cea cu otet, astfel tarhonul isi pastreaza aproape total aroma usor intepatoare.Modalitatea de conservare este extrem de simpla si rapida.Marele avantaj: se pastreaza ani de zile.

Share