Pt salate

Conopida pane, invelita in cascaval

Conopida se alege de frunzele verzi, se spala in apa rece, se desface in buchetele si se tine in apa cu sare timp de 10-15 minute, dupa care se strecoara si se pune la fiert in apa clocotita in care a fost dizolvata sare. Dupa 10 minute, cand conopida s-a mai inmuiat (dar nu de tot), se strecoara si se lasa putin sa se racoreasca.Intre timp, se taie in doua, pe lungime, fiecare felie de cascaval. Ouale se bat bine cu putina sare si piper si se adauga treptat faina alba, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Rezulta o compozitie de consistenta smantanii.Buchetelele de conopida se dau prin compozitia cu oua si se prajesc, pe toate fetele, la foc potrivit, intr-o tigaie cu ulei suficient. Cand sunt frumos rumenite, se iau cu paleta, se invelesc in feliile de cascaval pregatite dinainte si se pun intr-o tava, unsa cu putin unt.Se da tava cu buchetelele de conopida la cuptor, pana ce se topeste cascavalul.Se servesc calde, cu rosii.

Nu fierbeti prea mult conopida, ca sa ramana intreaga, pentru a fi facuta pane. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase in compozitia cu oua, pentru pane. Folositi putina sare, pentru ca buchetelele sunt putin sarate de la fiert, iar cascavalul este, de asemenea, suficient de sarat. Adaosul feliilor de cascaval face conopida pane mai consistenta si mai gustoasa.

E vremea roadelor bogate si pe mesele noastre sunt mai ales mancaruri de legume. O mancare de sezon, usoara, gustoasa si consistenta, gratie feliilor de cascaval care invelesc conopida pane.

Conopida pane, invelita in cascaval

Ingrediente

  • 1 conopida medie 8 felii de cascaval Delaco 3 oua 4-5 linguri de faina alba unt pentru uns tava ulei de floarea soarelui pentru prajit sare piper

Mod de preparare

  • E vremea roadelor bogate si pe mesele noastre sunt mai ales mancaruri de legume. O mancare de sezon, usoara, gustoasa si consistenta, gratie feliilor de cascaval care invelesc conopida pane.

Share