Conserve

Compot de prune

Compot de prune natural, conservat pentru iarna.

Pregatim borcane de 800 ml si spalam bine prunele mai intai, inlaturandu-le coditele.. Punem prunele intregi in borcane, asezandu-le sa incapa cat mai multe.. In fiecare borcan, se pun cate 2 linguri de zahar.. Umplem apoi borcanele cu apa si le sigilam cu capace noi. Vom pregati o oala mare, pe baza careia asezam un prosop. Punem borcanele, unul langa altul, apoi turnam apa pana in dreptul capace

Compot de prune


Portii

8

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 2 kg prune

  • 16 linguri zahar

  • 1 l apa

Mod de preparare

  • Pregatim borcane de 800 ml si spalam bine prunele mai intai, inlaturandu-le coditele.
  • Punem prunele intregi in borcane, asezandu-le sa incapa cat mai multe.
  • In fiecare borcan, se pun cate 2 linguri de zahar.
  • Umplem apoi borcanele cu apa si le sigilam cu capace noi. Vom pregati o oala mare, pe baza careia asezam un prosop. Punem borcanele, unul langa altul, apoi turnam apa pana in dreptul capacelor, dar nu si peste ele.
  • Lasam sa fiarba borcanele la foc mic, pana vedem ca prunele din borcane isi schimba culoarea si crapa, insemnand ca sunt fierte.

Share