Carne si fripturi

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut eu) in care incap coastele si putem sa o dam la frigider.Introducem coastele, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la rece pentru macar 24 de ore. O data sau de doua ori intoarcem coastele in cutir. Cu cat stau mai mult la marinat, vor fi mai gustoase…Dupa trece

Coaste de porc picante

Ingrediente

  • – pentru marinada3 catei usturoi pisati1 ceapa mica( taiata julien)200 ml vin alb1 linguta rasa boia afumata2 linguri ulei aromatsarepiper negru macinat Kamis- pentru coaste:1,5 kg coaste porc1/2 lingurita chili piper de Cayenne1 lingurita Whole Chili1 lingura sos Worcestershire2-3 linguri mustar2 linguri ulei aromatizat3 catei usturoi pisati1 lingurita piper proaspat macinat Kamis1 lingurita boia afumata1 lingurita boabe de mustar2 cuburi zahar brun- pentru cartofi :700 g cartofi2 catei usturoi pisatisarepiperboiapatrunjel verde tocat

Mod de preparare

  • Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut eu) in care incap coastele si putem sa o dam la frigider.Introducem coastele, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la rece pentru macar 24 de ore. O data sau de doua ori intoarcem coastele in cutir. Cu cat stau mai mult la marinat, vor fi mai gustoase…Dupa trecerea timpului de marinare, scoatem coastele din vas si le tamponam putin, cu servetele, astfel incat sa nu curga zeama marinadei.Pregatim intr-un bol toate ingredientele cu care vom unge coastele..Curatam cartofii si ii taiem in doua sau in patru, depinde de marimea lor, apoi ii fierbem de jumatate, in apa cu sare.Ungem coastele cu pasta formata, o punem intr-un vas care merge la cuptor( eu am pus intr-un vas de lut,pe care l-am hidratat 30 de minute, inainte) si cartofii scursi de zeama ii asezam roata dupa coaste.Stropim cartofii cu putin ulei, cu ajutorul spray-ului.Dam vasul la cuptorul dinainte incins la maxim, pentru 10 minute, apoi reducem focul la 180 de grade si lasam sa se coaca coastele cam doua ore, doua ore jumatate, pina cand sunt bine patrunse.Coastele au si grasime printre randurile de carne si aceasta se va topi, incet, incet.Dupa ce scoatem coastele din cuptor, le acoperim si le lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi le putem portiona. Le servim alaturi de cartofii presarati cu patrunjel verde proaspat tocat si o salata de salata verde.Pofta mare sa aveti !

Share