Carne si fripturi

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc se condimenteaza cu sare si piper.Se pun intr-o tava cu 2 cani de apa si se acopera.Se da tava la cuptor pentru aprox. 2 ore la 180 grade C.Intre timp amestecam sosul de rosii cu ketchup-ul, mierea, ghimbirul, ardeiul iute taiat fin si usturoiul zdrobit.Condimentam cu sare si piper.Scoatem coastele de porc din tava, aruncam zeama lasata si turnam peste ele sosul de rosii.Se da iar

Coaste de porc la cuptor

Ingrediente

  • 1,5 kg coaste de porc500 ml suc de rosii3 linguri ketchup1 lingura miere1 capatana usturoi1 ardei iute – optional1 lingurita ghimbir rassarepiper

Mod de preparare

  • Coastele de porc se condimenteaza cu sare si piper.Se pun intr-o tava cu 2 cani de apa si se acopera.Se da tava la cuptor pentru aprox. 2 ore la 180 grade C.Intre timp amestecam sosul de rosii cu ketchup-ul, mierea, ghimbirul, ardeiul iute taiat fin si usturoiul zdrobit.Condimentam cu sare si piper.Scoatem coastele de porc din tava, aruncam zeama lasata si turnam peste ele sosul de rosii.Se da iar tava la cuptor, neacoperita de data aceasta, pentru aprox. 1 ora la 180 grade C.Coastele se pot intoarce la jumatatea timpului.Se servesc calde cu garnitura de cartofi copti sau prajiti.Ca salata va recomand salata Coleslaw sau salata de muraturi asortate.

Share