Carne si fripturi

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata.Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei.Cand ceapa devine translucida adaugam bulionul impreuna cu 50 ml apa si amestecam pentru omogenizare. Condimentam cu sare, piper si cimbru.Cand coastel

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Ingrediente

  • Pentru coaste cu sos: coasta de miel ( 10-12 bucati ) 2 cepe mari 2 ardei grasi 300 ml bulion de casa 4-5 catei de usturoi sare piper cimbruPentru cus-cus: 250 g cus-cus 80 g unt un ardei gras rosu 1,5 litri supa clara de legume

Mod de preparare

  • Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata.Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei.Cand ceapa devine translucida adaugam bulionul impreuna cu 50 ml apa si amestecam pentru omogenizare. Condimentam cu sare, piper si cimbru.Cand coastele sunt fierte, turnam sosul de ceapa calita cu bulion si lasam pe foc inca 10-15 minute.Curatam usturoiul, il feliem si-l adaugam in sos. Oprim focul, gustam si completam gustul de sare si piper.Separat, topim intr-o oala 80 g unt si turnam cus-cus-ul tot odata. Mestecam continuu, pentru 1-2 minute, pana ce bobitele de cus-cus devin aurii dupa care adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla cus-cus-ul. Daca supa nu este suficient de sarata, potrivim gustul de sare la final. Servim cus-cus-ul alaturi de sosul cu coaste de miel, decorat cu frunze de patrunjel .

    Daca nu avem supa de legume putem inlocui cu apa si delikat sau cub knorr. Oprim focul la cus-cus cand inca nu s-a absornit toata supa, intrucat cus-cus-ul se va umfla oricum si va absorbi toata supa.

Share