Diverse

Clatite cu dovlecei

O reteta usoara si plina de vitamine.

Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mica, se presara cu sare si se scurg foarte bine de zeama.. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina. Amestecam bine, sa se uniformizeze compozitia.. La sfarsit, adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt.. Lasam compozitia la odihna cam 10 minute si apoi facem clatitele. Intr-o tigaie, prajim clatitele p

Clatite cu dovlecei


Portii

8

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 2 buc dovlecel

  • 1 cana faina

  • 1 cana lapte

  • 3 buc ou

  • dupa gust marar

  • 3 linguri ulei

  • dupa gust sare

  • dupa gust patrunjel

  • dupa gust piper

  • dupa gust telemea

  • dupa gust cascaval

Mod de preparare

  • Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mica, se presara cu sare si se scurg foarte bine de zeama.
  • Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina. Amestecam bine, sa se uniformizeze compozitia.
  • La sfarsit, adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt.
  • Lasam compozitia la odihna cam 10 minute si apoi facem clatitele. Intr-o tigaie, prajim clatitele pe ambele parti, pana cand se rumenesc. Cat timp sunt calde, le umplem cu telemea sau cascaval ras si apoi le rulam (sau le impaturim in patru, dupa preferinte). Dupa ce s-au racit, le taiem rulouri mai mici.

Share