Europeana

Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Eu de felul meu sunt foarte pofticioasa… Si daca si mai arata minunat farfuria in care e bunatatea… Sunt gata! Asa ca atunci cand am vazut bunatatea asta de clatite ale lui Gordon Ramsay, am zis ca musai trebuie sa ma apuc de treaba. O reteta rapida si cu succes garantat.

Intr-un vas in care vom prepara clatitele, cernem faina cu praful de copt si cacaua. Punem sarea si zaharul tos, apoi facem in mijloc o adancitura in care punem 2 oua batute bine si o lingura de unt topit. Putin cate putin, adaugam 300 ml de lapte, apa minerala, apoi o lingurita de esenta de vanilie. Amestecam pana la omogenizare. Lasam sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura din bucatarie.

Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata


Portii

5

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina

  • 2 linguri cacao

  • 2 linguri zahar tos

  • 3 buc ou

  • 370 ml lapte

  • 100 ml apa minerala

  • 25 gr unt

  • 8 gr praf de copt

  • 2 lingurite esenta de vanilie

  • 250 ml smantana lichida

  • 1 lingura amidon alimentar

  • 3 linguri zahar pudra

  • 20 gr zahar vanilat

  • 100 gr ciocolata amaruie

  • 3 linguri miere

  • 100 gr fulgi de migdale

  • praf de sare

Mod de preparare

  • Intr-un vas in care vom prepara clatitele, cernem faina cu praful de copt si cacaua. Punem sarea si zaharul tos, apoi facem in mijloc o adancitura in care punem 2 oua batute bine si o lingura de unt topit. Putin cate putin, adaugam 300 ml de lapte, apa minerala, apoi o lingurita de esenta de vanilie. Amestecam pana la omogenizare. Lasam sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura din bucatarie. Apoi, coacem clatitele intr-o tigaie nonaderenta.
  • Preparam crema intre timp. Luam un ou si separam albusul de galbenus. Batem spuma albusul cu un praf de sare. Smantana, zaharul pudra, galbenusul, o lingurita de esenta de vanilie si zaharul vanilat le amestecam bine. Daca vi se pare ca este prea moale crema, puteti adauga o lingura de amidon, dar eu nu am pus. Amestecam cu grija albusul spuma cu crema, apoi o lasam deoparte.
  • Intr-un vas, topim ciocolata pentru sos, impreuna cu 15 gr de unt. Cand s-a topit, luam sosul de pe foc, il lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam mierea si 70 ml de lapte. Amestecam, sa se omogenizeze.
  • Trecem la asamblarea clatitelor. Pe o farfurie, asezam o clatita si pe jumatate din ea punem doua linguri de crema. Deasupra, presaram fulgi de migdale, putin prajiti. Indoim in doua clatita si apoi, iar in doua. Procedam la fel cu toate clatitele.

Share