Bucataria italiana

Clatite cannelloni

Acest preparat este des intalnit in nordul Italiei… Si este deosebit de apreciat. Umplutura este savuroasa: ciupercute, dovlecei si rosii uscate la soare…

Puneti la mixer ingredientele pentru clatite (125 gr de faina, un varf de cutit de sare, piper negru macinat, 2 oua si 300 ml lapte), mixati-le bine, la inceput numai cu o jumatate din cantitatea de lapte si apoi restul, si lasati sa stea la odihnit 30 de minute.. Intre timp, faceti umplutura.. Se incing 60 gr de unt intr-o tigaie mai mare si se pun pe rand la sotat legumele: ciupercutele, dovlece

Clatite cannelloni


Portii

4

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 155 gr faina

  • dupa gust piper negru macinat

  • 2 buc ou

  • 750 ml lapte

  • 2 linguri ulei de palmier

  • 90 gr unt

  • 350 gr ciuperci

  • 350 gr dovlecei

  • 50 gr seminte de pin

  • 6 buc rosii uscate in ulei

  • 90 gr parmezan

  • dupa gust sare

  • dupa gust nucsoara macinata

  • 2 linguri chives proaspat

  • dupa gust patrunjel proaspat

Mod de preparare

  • Puneti la mixer ingredientele pentru clatite (125 gr de faina, un varf de cutit de sare, piper negru macinat, 2 oua si 300 ml lapte), mixati-le bine, la inceput numai cu o jumatate din cantitatea de lapte si apoi restul, si lasati sa stea la odihnit 30 de minute.
  • Intre timp, faceti umplutura.
  • Se incing 60 gr de unt intr-o tigaie mai mare si se pun pe rand la sotat legumele: ciupercutele, dovleceii, rosiile uscate si semintele de pin. Se ia tigaia de pe foc, se pune 30 gr de parmezan ras, piperul negru, sarea si se lasa deoparte.
  • Se fac clatitele, punand cate putin ulei in tigaie si lasand sa se rumeneasca usor, avand grija sa nu le ardem si sa le intoarcem la timp. Le scoatem si le lasam putin sa se raceasca.
  • Incingem cuptorul la 200°C.
  • Preparam sosul rapid: Topim 30 gr de unt, adaugam 30 gr de faina, o prajim un minut usor, la foc mic, adaugam treptat 450 ml de lapte, amestecand sa se ingroase, apoi piperul, nucsoara, sarea si luam de pe foc, adaugand si 60 gr de parmezan ras.
  • Impartim umplutura la toate clatitele, rulam, le punem intr-un vas uns cu unt, turnam sosul, ornam cu chives proaspat tocat si dam la cuptor pentru 25 de minute.

Share