Retete de prajituri

Clatite banatene

Sursa de inspiratie……Laura Laurentiu….cu foarte mici modificari.

Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece.

Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie.

Se ung clatitele cu  branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un amestec dintr+un ou intreg si 3 galbenusuri batute cu frisca lichida care se toarna peste clatit

Clatite banatene


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 14 clatite mici

  • 200 g crema fina de branza

  • 50 g stafide

  • 4 oua

  • 150 ml frisca lichida

  • 100 g zahar

  • 1 fiola esenta de vanilie

  • margarina

Mod de preparare

  • Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece.

    Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie.

    Se ung clatitele cu  branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un amestec dintr+un ou intreg si 3 galbenusuri batute cu frisca lichida care se toarna peste clatite. Se da vasul la cuptor pentru 20 minute, la foc potrivit.

    Intre timp se bat albusurile spuma tare cu restul de 50 g zahar si spuma se pune peste clatite. Se da din nou vasul la cuptor pana se coloreaza bezeaua.

Share