Diverse

Clatite aperitiv cu somon afumat si miez de lapte

A iesit minunat… Asa a fost laudat 🙂

Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente (100 ml de lapte, 100 ml de ayran, 100 gr de faina, un ou si un praf de sare) si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din cantitatile din lista vor iesi 3 bucati.. Le taiem in triunghiuri cand se racesc.. Crema de branza: Amestecam toate ingredientele (branza miez de lapte, branza de vaci, smantana, ceapa verde, marar, patrunje

Clatite aperitiv cu somon afumat si miez de lapte


Portii

3

portii


Timp preparare

7

minute


Timp gatire

7

minute

Ingrediente

  • 100 ml lapte

  • 100 ml iaurt ayran

  • 100 gr faina

  • 1 buc ou

  • 1 praf de sare

  • 432 gr branza Miez de lapte

  • 7 linguri branza de vaci

  • 4 linguri smantana

  • dupa gust ceapa verde

  • 1 legatura marar

  • dupa gust patrunjel

  • 90 gr peste somon afumat

Mod de preparare

  • Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente (100 ml de lapte, 100 ml de ayran, 100 gr de faina, un ou si un praf de sare) si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din cantitatile din lista vor iesi 3 bucati.
  • Le taiem in triunghiuri cand se racesc.
  • Crema de branza: Amestecam toate ingredientele (branza miez de lapte, branza de vaci, smantana, ceapa verde, marar, patrunjel, somon afumat) impreuna cu branza miez de lapte faramitata cu o furculita. Adaugam si verdeturile. Potrivim gustul de sare.
  • Ungem bucatile de clatite cu crema de branza, apoi punem un strat de somon… Alternam randul de clatite cu cel de branza si somon, in functie de cat dorim sa iasa de inalt sau cum ne place.

Share