Deserturi

Clatite americane cu ciocolata si zmeura

Se amesteca toate ingredientele cu blender-ul, pana se oogenizeaza compozitia.Aluatul trebuie sa aiba o consistenta densa, ca aceea a smantanei sau iaurtului grecesc.Tigaia se incinge la foc mediu si se unge cu o picatura de ulei de masline sau cu ulei de cocos (cum am facut eu). Se da apoi la foc mic.Aluatul se toarna cu ajutorul unui polonic, umplut cam 3/4, in mijlocul tigaii. Datorita consiste

Clatite americane cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

  • 70 gr fulgi de ovaz5 gr praf de copt1 ligurita scortisoara1 banana, aproximativ 100-110 grame2 oua100 grame iaurt grecesc20 gr ciocolatazmeura2-3 lingurite de miere

Mod de preparare

  • Se amesteca toate ingredientele cu blender-ul, pana se oogenizeaza compozitia.Aluatul trebuie sa aiba o consistenta densa, ca aceea a smantanei sau iaurtului grecesc.Tigaia se incinge la foc mediu si se unge cu o picatura de ulei de masline sau cu ulei de cocos (cum am facut eu). Se da apoi la foc mic.Aluatul se toarna cu ajutorul unui polonic, umplut cam 3/4, in mijlocul tigaii. Datorita consistentei dense, clatita se va intinde singura, luand o forma frumoasa. Daca vi se pare ca aluatul nu este suficient de lichid pentru a se intinde, adaugati maxim 15 ml de apa plata.Clatita se coace la foc mic 1 minut jumate, pana apar bule la suprafata sau se usuca compozitia, apoi se intoarce pe partea cealalta, unde se mai coace 2 minute, sau pana ajunge de culoare auriu-maronie.Intre fiecare clatita pusa in tigaie, va recomand sa stropiti cu ulei, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.Se servesc cu miere, ciocolata rasa si zmeura.Mai multe pe http://broccoliandmuffins.com/ro/clatite-americane-cu-ciocolata-si-zmeura/

Share