Pt salate

Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros.Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline.Intr-un bol, se amesteca laptele si faina. Se lasa 15 minute. Se adauga ouale si condimentele, sare si piper si se amesteca toate cu un tel.Intre timp, se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se soteaza usturoiul 2 minute. Se

Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline

Ingrediente

  • Pentru sosul de iaurt: 1/2 cana iaurt integral 1 lingura suc de lamaie 1 lingura ulei de masline 1 lingurita miere sare, piper Pentru salata de fenicul si masline: 1/2 bulb fenicul, taiat julienne 1/3 cana masline 1 lingura ulei de masline 2 lingurite suc de lamaie 1 lingurita de miere sare, piper Pentru clatita: 1/2 cana lapte de migdale 1/4 cana faina din naut 2 oua mari condimente la alegere (eu am folosit turmeric, piper Cayenne, coriandru, cumin si seminte de susan) sare, piper 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, feliati 1/2 lingurita ghimbir proaspat, ras o mana mica de frunze de spanac/ stevie/ urzici etc (eu am folosit Cavalo nero) 1/4 lamaie 200 grame ciuperci proaspete, feliate sau rupte in bucati 1-2 lingurite sos de soia dulce seminte de susan

Mod de preparare

  • Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros.Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline.Intr-un bol, se amesteca laptele si faina. Se lasa 15 minute. Se adauga ouale si condimentele, sare si piper si se amesteca toate cu un tel.Intre timp, se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se soteaza usturoiul 2 minute. Se adauga ghimbirul si dupa 30 de secunde, verdeata (rupta in bucati si fara cotoare). Se gatesc 5 minute, amestecand frecvent. La final se adauga sare, piper si suc de lamaie. Intr-o tigaie antiaderenta, se incalzeste o lingura de ulei si se adauga toata compozitia pentru clatita. Se lasa sa se gateasca, la foc mediu spre mare 3 minute, pana cand baza devine aurie. Se intoarce si se mai lasa 3 minute. Se transfera pe o farfurie.Se incalzeste restul de ulei in tigaie si se adauga ciupercile intr-un singur strat. Se lasa la gatit 3 minute, fara a le amesteca. Se intorc si se mai lasa 3 minute. La final, se adauga sare, piper si sosul de soia. Se unge clatita cu o parte din sosul de iaurt, apoi se adauga ciupercile crocante, verdeata, salata de fenicul si se stropeste cu sosul de iaurt ramas si seminte de susan.

Share