Retete de prajituri

Clafoutis cu visine

-Pentru “Saptamana barbatilor care gatesc”-

1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi.

2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul , sarea , laptele si ouale pana devine ca o smantana mai groasa.

3.Compozitia obtinuta se toarna in vasul yena peste visine.

4.Vasul yena se introduce in cuptorul ce a fost in prealab

Clafoutis cu visine


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 500 g visine;

  • 130 g faina;

  • 240 ml lapte dulce;

  • 100 g zahar tos;

  • 50 g unt topit;

  • 4 oua;

  • 1 praf de sare;

  • un cub mic de unt(pentru uns tava).

Mod de preparare

  • 1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi.

    2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul , sarea , laptele si ouale pana devine ca o smantana mai groasa.

    3.Compozitia obtinuta se toarna in vasul yena peste visine.

    4.Vasul yena se introduce in cuptorul ce a fost in prealabil incalzit,pentru 40-45 minute la temperatura de 160 grade.

    5.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca,iar apoi se presara zahar pudra deasupra.

Share