Deserturi

Clafoutis cu cirese

Un desert usor de preparat, aromat, racoritor si plin de fructe delicioase.

Se preincalzeste cuptorul la 180°C.. Se spala ciresele si se sterg de apa. Va recomand sa le lasati cu tot cu samburi, pentru a nu lasa zeama la copt.. O tava rotunda, cu diametrul de 28 cm, se unge cu 50 gr de unt si se pudreaza cu zaharul pudra. Se asaza ciresele in cercuri concentrice, pana cand se umple toata baza formei.. Ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de v

Clafoutis cu cirese


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 800 gr cirese

  • 50 gr unt

  • 2 linguri zahar pudra

  • 3 buc ou

  • 30 gr zahar vanilat

  • 100 gr zahar

  • 100 gr faina

  • 300 ml lapte

  • 15 ml esenta de vanilie

  • 3 linguri zahar pudra vanilat

Mod de preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
  • Se spala ciresele si se sterg de apa. Va recomand sa le lasati cu tot cu samburi, pentru a nu lasa zeama la copt.
  • O tava rotunda, cu diametrul de 28 cm, se unge cu 50 gr de unt si se pudreaza cu zaharul pudra. Se asaza ciresele in cercuri concentrice, pana cand se umple toata baza formei.
  • Ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, faina si laptele. Veti obtine o compozitie ca aluatul de clatite. Asa trebuie sa fie, se va inchega frumos la copt. Pentru aceasta compozitie puteti folosi un mixer de mana sau un blender, rezultatul final va fi acelasi.
  • Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 de minute.
  • Cand este gata, se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Share