Deserturi

Clafoutis cu capsune

Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala.Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform capsunele.Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste capsune.Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii.Pastram vasul in cuptor, p

Clafoutis cu capsune

Ingrediente

  • 500 gr capsune 16 linguri cu faina 8 linguri cu zahar 600 ml lapte proaspat 6 oua mari 2 linguri cu unt pentru uns tava coaja rasa de la o portocala optional: esente de rom si/sau vanilie zahar tos pentru pudrat clafoutis

Mod de preparare

  • Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala.Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform capsunele.Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste capsune.Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii.Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem presara zaharul tos.Se serveste rece. Pofta buna!

    Personal evit pe cat de mult posibil folosirea esentelor artificiale. De aceea recurg la coaja rasa de portocala sau lamaie, dar si la frunzulite proaspete de menta, la scortisoara sau orice se preteaza desertului in cauza. Dex-ul accepta ambele forme capsuni/capsuneCAPS NA, capsuni, s. f. Fruct fals al capsunului, format din ingrosarea receptaculului floral in care sunt ingropate fructele propriu-zise, asemanatoare cu fraga, dar mai mare ca aceasta, de culoare rosie, carnos, parfumat si gustos. [Pl. si: capsune] caps na (fruct) s. f., g.-d. art. caps nii/caps nei; pl. caps ni/caps ne

Share