Muraturi

Ciusca si dovlecei in otet – reteta casei

Ardeii se spala, se taie rondele si se spala bine pentru a se indeparta toate semintele . Dovleceii se spala, se sterg, se curata de coaja si se taie cubulete mici, iar morcovii dupa curatare, spalare se taie pe jumatate, apoi fiecare jumatate se taie felii subtiri .Intr-o oala turnati un pahar otet, doua pahare apa si puneti la fiert. Cand solutia a inceput sa fiarba, opariti (nu fierbeti ) mai

Ciusca si dovlecei in otet – reteta casei

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute ( combinati ciusca bulgareasca cu ardei iute in functie de preferinta- eu am pus 1/4 ciusca bulgareasca, restul ardei iute rosu si verde)aprox. 1 kg dovlecei3-4 buc. morcovotet din vinsare, zaharseminte de mustar

Mod de preparare

  • Ardeii se spala, se taie rondele si se spala bine pentru a se indeparta toate semintele . Dovleceii se spala, se sterg, se curata de coaja si se taie cubulete mici, iar morcovii dupa curatare, spalare se taie pe jumatate, apoi fiecare jumatate se taie felii subtiri .Intr-o oala turnati un pahar otet, doua pahare apa si puneti la fiert. Cand solutia a inceput sa fiarba, opariti (nu fierbeti ) mai intai morcovii, dovleceii, apoi ardeii. Dupa oparire ii lasati sa se scurga in site separate. Dupa ce se scurg rasturnati intr-un vas ardeii, morcovii si dovleceii si ii amestecati usor.Asezati in borcane si pregatiti o alta solutie (saramura) tot din doua parti apa si una otet, sare, zahar, seminte de mustar dupa gust si se toarna fierbinte peste legumele din borcane .Borcanele se inchid ermetic si se tin acoperite pana a doua zi.

Share