Diverse

Ciupercute umplute cu spanac si linte

O gustare delicioasa!

8 ciupecute cu palarie mare se curata ,se indeparteaza piciorusul apoi se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si se dau la cuptor cca 30 minute.. Intre timp dam in cateva clocote lintea ,cu un praf de sare apoi o scurgem bine. Ceapa se taie marunt si se caleste intr-un strop de ulei impreuna cu ardeiul taiat cubulete, pana se inmoaie. Se adauga si piureul de spanac bine scurs, se ameste

Ciupercute umplute cu spanac si linte


Portii

10

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 10 buc ciuperci Champignon

  • 200 gr piure de spanac

  • 3 linguri linte rosie

  • 1 buc ceapa alba

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 5 gr sare

  • 50 ml ulei de masline

  • 4 buc rosii Cherry

  • 1 lingurita amestec de condimente Cajun

  • 3 linguri parmezan

  • 1 legatura marar proaspat

Mod de preparare

  • 8 ciupecute cu palarie mare se curata ,se indeparteaza piciorusul apoi se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si se dau la cuptor cca 30 minute.
  • Intre timp dam in cateva clocote lintea ,cu un praf de sare apoi o scurgem bine. Ceapa se taie marunt si se caleste intr-un strop de ulei impreuna cu ardeiul taiat cubulete, pana se inmoaie. Se adauga si piureul de spanac bine scurs, se amesteca bine apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se da de pe foc si se presara deasupra marar verde tocat fin. Separat calim intr-un strop de ulei ciupercile si piciorusele ramase ,curatate si maruntite. Cand incep sa se caleasca se adauga lintea scursa, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se ia de pe foc.
  • Se scot ciupercile din cuptor si cu ajutorul unui servetel se absoarbe sucul lasat de ele apoi se umple fiecare palariuta cu cate o lingura de spanac, deasupra se pune cate o lingurita de linte cu ciuperci, se presara si un pic de parmezan ras, se decoreaza cu cate jumatate de rosioara cherry si se da 15 minute la cuptor. Se servesc dupa ce s-au racit putin, ca aperitiv. Pofta buna!

Share