Vegan / Raw vegan

Ciuperci intregi coapte

Dintotdeauna mi-au placut ciupercile coapte sau fripte. Imi amintesc de copilarie cand mergeam cu parintii la munte si gateam ciupercile la foc. Fiindca nu am fost la munte si nici macar la gratar, n-as fi avut cum sa le pregatesc in felul acela divin. Insa am gasit o metoda de a pregati ciupercile intregi astfel incat sa semene foarte mult la gust cu cele facute la foc, in copilarie.

Am folosit ciuperci Champignon pe care le-am curatat si carora le-am scos piciorusele.

Inainte de a aseza ciupercile intregi in tigaie le-am condimentat cu chilli, maghiran, piper alb si piper verde. Am pus tigaia la foc, i-am pus si capacul si am lasat ciupercile sa se inabuse la abur. Va fi nevoie sa le intoarcem din cand in cand pentru a se coace pe ambele parti. Operatiunea a durat

Ciuperci intregi coapte


Portii

5

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Champignon

  • ulei de porumb

  • condimente (sare, piper alb, piper verde, chilli, maghiran, oregano, tarhon, busuioc)

Mod de preparare

  • Am folosit ciuperci Champignon pe care le-am curatat si carora le-am scos piciorusele.

    Inainte de a aseza ciupercile intregi in tigaie le-am condimentat cu chilli, maghiran, piper alb si piper verde. Am pus tigaia la foc, i-am pus si capacul si am lasat ciupercile sa se inabuse la abur. Va fi nevoie sa le intoarcem din cand in cand pentru a se coace pe ambele parti. Operatiunea a durat in jur de 15 minute, la foc mic.

    La final se mai pot asezona cu tarhon si busuioc proaspat.

Share