Mancaruri de post

Ciuperci cu spanac și soia

O mâncărică super sățioasă!

Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de zeamă. Între timp, ceapa, usturoiul, leurda  și spanacul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la călit în puțin ulei de măsline cu apă. Ciupercile curățate și to

Ciuperci cu spanac și soia


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • ciuperci champignon cca. 500 g,

  • ceapă verde 4 fire,

  • usturoi verde 2 fire,

  • leurdă 1/2 legătură,

  • spanac proaspăt cca, 250 g,

  • mărar verde 1 legătură,

  • cubulețe de soia Inedit,

  • cimbru,

  • bulion cca. 300 ml,

  • ulei de măsline,

  • sare iodată,

  • piper proaspăt măcinat,

  • foaie de dafin.

Mod de preparare

  • Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de zeamă. Între timp, ceapa, usturoiul, leurda  și spanacul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la călit în puțin ulei de măsline cu apă. Ciupercile curățate și tocate se adaugă la amestecul verdețuri și se lasă la fiert cca. 15  minute, semiacoperit. După ce au fiert ciupercuțele, se adaugă cubulețele de soia, se asezonează de sare, piper, se adaugă bulionul și se lasă la fiert neacoperit cca. 10 minute. La final se presară mărarul tocat mărunt.

    Se servește fierbinte ca atare sau cu garnitură de cuș-cuș.

    Poftă bună!

     

     

Share