Mancaruri de post

Ciuperci cu măsline – de post

De preferat să se folosească ciuperci nu foarte mari.

Ciuperci cu măsline – de post


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 g ciuperci

  • 200 g măsline kalamata

  • 2 buc ceapă

  • 50 ml ulei

  • 1 lămâie

  • 100 ml vin alb

  • 1-2 linguri bulion

  • sare

  • piper

  • pătrunjel verde.

Mod de preparare

  • De preferat să se folosească ciuperci nu foarte mari.

    Se curăță, se taie mai mici, se spală în mai multe ape și se stropesc cu zeamă de lămâie.

    Se pun ciupercile la fiert în apă rece pentru 10-15 minute. Nu punem multă apă, doar cât să depășească ciupercile.

    Călim ceapa tăiată mărunt.

    Când ceapa a devenit aurie adăugăm ciupercile împreună cu zeama în care au fiert.

    Adăugăm bulionul, vinul și măslinele (spălate în câteva ape) și lăsăm la foc mic pentru 10-15 minute.

    Condimentăm cu sare și piper.

    Se servesc presărate cu pătrunjel verde.

    Poftă bună!

Share