Romaneasca

Ciuperci Champignon umplute

Ciupercile umplute sunt un deliciu apreciat la orice masa. Le putem pregati in weekend pentru micul-dejun, dar cu siguranta nu vor fi refuzate nici la pranz ca aperitiv, nici la cina alaturi de o garnitura.

Indepartam tulpinitele ciupercilor. Spalam foarte bine palariile si le scurgem de excesul de apa. Curatam tulpinitele, le taiem in jumatate, apoi le condimentam cu sare si cu piper si le dam cu putin unt topit.. Intr-un vas, pregatim umplutura din cascavalul si parmezanul ras, sunca taiata cubulete si ardeiul rosu taiat marunt.. Asezonam ciupercile cu sare si cu piper. La retetele cu ciuperci pute

Ciuperci Champignon umplute


Portii

6

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci Champignon

  • 200 gr cascaval

  • 30 gr parmezan

  • 100 gr sunca presata

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 70 gr unt

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 10 gr patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

  • Indepartam tulpinitele ciupercilor. Spalam foarte bine palariile si le scurgem de excesul de apa. Curatam tulpinitele, le taiem in jumatate, apoi le condimentam cu sare si cu piper si le dam cu putin unt topit.
  • Intr-un vas, pregatim umplutura din cascavalul si parmezanul ras, sunca taiata cubulete si ardeiul rosu taiat marunt.
  • Asezonam ciupercile cu sare si cu piper. La retetele cu ciuperci putem adauga mai mult piper ca de obicei – le va face mai savuroase.
  • Umplem ciupercile, apoi le punem in tava unsa generos cu unt. Alaturi de ele, vom pune si jumatatile din tulpinite. Se lasa la cuptor pentru 15-20 de minute, la 220°C.

Share