Romaneasca

Ciulama de pui

Preferata mea in copilarie era ciulamaua de pui. Iata reteta, asa cum am invatat-o de la mama.

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara cu un litru de apa. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.. Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjel, dupa gust. Optional, se poate adauga si o lingurita de amestec de legume deshidratate. Cand supa este gata (in

Ciulama de pui


Portii

4

portii


Timp preparare

50

minute


Timp gatire

50

minute

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui

  • dupa gust patrunjel proaspat

  • 1 buc ceapa alba

  • 1 buc morcov

  • 1 buc cartof

  • 1 buc ardei gras

  • dupa gust sare

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 3 linguri faina

  • 2 l apa

  • 320 gr malai

  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

  • Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara cu un litru de apa. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.
  • Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjel, dupa gust. Optional, se poate adauga si o lingurita de amestec de legume deshidratate. Cand supa este gata (in aproximativ o ora), luam focul, o strecuram si o turnam intr-un ibric mare.
  • Pentru a pregati ciulamaua: Se pune putin ulei la incins si adaugam 3 linguri cu faina, se rumeste faina usor, cat sa prinda o culoare galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu, pana se formeaza ciulamaua; adaugam in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua. Se taie in fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca. Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.

Share