Diverse

Ciulama de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se spala bine, se zvanta si se taie bucatele pe cat se poate aceeasi marime.Ciupercile se curata cu o periuta sau un prosop de bucatarie, se taie un pic din codite si se feliaza (o ciuperca se taie in 3-4 felii).Intr-o tigaie ce nu lipeste topim untul si adaugam uleiul.Calim pentru aproximativ 5 minute bucatile de piept de pui.Se scot si se pastreaza la cald.In aceeasi tigaie adauga

Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 piept de pui de aprox. 500 g,2 linguri unt,1 lingura ulei,500 g ciuperci champignon,1 cana apa,2 cani lapte,2 linguri amidon,3-4 catei de usturoi,sare,piper proaspat macinat.

Mod de preparare

  • Pieptul de pui se spala bine, se zvanta si se taie bucatele pe cat se poate aceeasi marime.Ciupercile se curata cu o periuta sau un prosop de bucatarie, se taie un pic din codite si se feliaza (o ciuperca se taie in 3-4 felii).Intr-o tigaie ce nu lipeste topim untul si adaugam uleiul.Calim pentru aproximativ 5 minute bucatile de piept de pui.Se scot si se pastreaza la cald.In aceeasi tigaie adaugam ciupercile si le calim pentru 5 minute.Readucem piepul de pui in tigaie si adaugam o cana cu apa.Lasam sa fiarba incet 5 minute.Intre timp amestecam laptele cu amidonul, pe care il adaugam in tigaie si amestecam usor.Curatam si tocam marunt usturoiul si il adaugam in tigaie.Condimentam cu sare.Servim imediat cu piper proaspat macinat presarat deasupra.Pentru ca aveam niste rucola prin frigider, am renuntat la celebra mamaliguta.

Share