Carne si fripturi

Ciulama de pui

Eu aveam un pui intreg, asa ca am pus doar copanele, aripioarele si jumatate din pieptul de pui. Se taie bucatele si se pune la prajit in uleiul incins. Morcovul curatat il taiem rondele, la fel procedam si cu ceapa verde, iar cea uscata o taiam cat mai marunt. Dupa ce s-a prajit putin adaugam morcovul cu ciupercile si le lasam la foc mic circa 5 minute, apoi adaugam ceapa, 2 cani de apa si lasam

Ciulama de pui

Ingrediente

  • un pui un morcov o ceapa verde o ceapa uscata 2 ctei de uturoi o cutie ciuperci 2 cani de apa 4 linguri de smantana 2 linguri de faina marar delicat, sare, piper

Mod de preparare

  • Eu aveam un pui intreg, asa ca am pus doar copanele, aripioarele si jumatate din pieptul de pui. Se taie bucatele si se pune la prajit in uleiul incins. Morcovul curatat il taiem rondele, la fel procedam si cu ceapa verde, iar cea uscata o taiam cat mai marunt. Dupa ce s-a prajit putin adaugam morcovul cu ciupercile si le lasam la foc mic circa 5 minute, apoi adaugam ceapa, 2 cani de apa si lasam sa se inabuse.Cand este aproape gata amestecam smanatana cu faina si usturoiul pisa, apoi adaugam treptat peste pui. Adaugam mirodeniile dupa gust, sare, piper, delicat si marar din abundenta.

Share