Carne si fripturi

Ciulama de porc cu mamaliga

Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie.Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei.Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade sosul propriu.Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si apa doar cat sa le acopere si se asezoneaza dupa gust.Se lasa pana cand se fierbe bine carnea.Se amesteca 1 lingura de faina cu putina apa si cu 2 linguri de smantan, avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi se adauga si restul de smantana, se amesteca bine si se toarna peste carne prin sita.Se lasa sa mai dea cateva clocote.Se stinge focul si se presara patrunjel proaspat.Se serveste langa mamaliga.Pofta buna!

Se pot adauga la ciulama si ciuperci.

O mancare delicioasa pe placul intregii familii. Pentru reteta m-am inspirat de la Sidy. Multumesc Sidy.

Ciulama de porc cu mamaliga

Ingrediente

  • 500 g carne de porc 1 ceapa 2 catei de usturoi sare piper putin delikat 1 lingura faina 200 ml smantana patrunjel verde

Mod de preparare

  • O mancare delicioasa pe placul intregii familii. Pentru reteta m-am inspirat de la Sidy. Multumesc Sidy.

Share