Mancaruri de legume

Ciulama de hribi

"Retete pentru mese in familie"
Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Adina (Mitinita), careia ii multumesc si o pup.

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile ciupercile; daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercile nu ar fi fost comestibile).
Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi ceapa tocată mărunt si usturo

Ciulama de hribi


Portii

2

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 400 g hribi

  • 2 catei de usturoi

  • 1 ceapa

  • 200 ml smantana

  • sare

  • piper

  • 3-4 lg ulei

Mod de preparare

  • Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile ciupercile; daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercile nu ar fi fost comestibile).
    Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi ceapa tocată mărunt si usturoiul pisat. Lasi pana se inmoaie ceapa si adaugi hribii taiati felii si lasi sa se caleasca cateva minute impreuna.

    Adaugi smantana, potrivesti la gust de sare si piper si mai lasi la foc mic inca 2-3 minute.

    Servesti ciulamaua cu mamaliguta. 

Share