Ciorbe/supe

Ciorbita de pui a la gerc

Se spala aripile, se pu la fiert in apa rece cu sare. Moorcovul se curata si se taie sau se razuieste, gulia la fel si se calesc putin in ulei .Carnea cand fiebe, se spumeaza bine si se adauga morcovul si gulia si ceapa curatata dar intreaga si se lasa sa fiarba impreuna.Cand carnea este aproape fiarta, se pune orezul si delikatul, piperul . Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se pune borsul si se lasa sa dea in clocot de cateva ori, apoi se stinge focul .Separat se amesteca galbenusurile de la oua cu smantana, iar dupa ce ciorbita s-a racit putin, se amesteca impreuna, si se adauga patrunjel verde .Pofta buna!

este o ciobita delicoasa …am vazut-o la nadina73…si nu m-am rabdat sa nu o fac ..chiar aveam nevoie de o idee..pt ziua de ieri …..! a iesit foarte buna, (dar are putine modificari )Multumesc de reteta!!!

Ciorbita de pui a la gerc

Ingrediente

  • 1 pui (eu aveam doar aripi, si am incercat asa)2 morcovi mari1 patrunjel1 gulie1 ceapa1 canita orezo,5 litri bors3 oua, 200 ml smantanasare, piper, delikat . si ulei

Mod de preparare

  • este o ciobita delicoasa …am vazut-o la nadina73…si nu m-am rabdat sa nu o fac ..chiar aveam nevoie de o idee..pt ziua de ieri …..! a iesit foarte buna, (dar are putine modificari )Multumesc de reteta!!!

Share