Bors, ciorbe si supe

Ciorbiţă de legume

1. Se spală zarzavaturile, apoi se mărunţesc. Morcovii se rad, ceapa şi ciupercile se taie rondele, cartofii şi ardeiul, cubuleţe şi pun la călit. După ce s-au călit, se adaugă apă şi se potriveşte cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă, acoperite cu un capac.. 2. După câteva clocote, se adaugă sucul de roşii şi busuiocul tocat şi se mai lasă pe foc până fierb cartofii..

Ciorbiţă de legume


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 6-8 ciupercuţe

  • 1 legatura ceapă

  • 1-2 morcovi

  • sare

  • piper

  • 1 cana suc de roşii

  • 1 cutie smântână

  • 1 legatura pătrunjel

  • 2-3 cartofi

  • busuioc verde

  • 1-2 linguri ulei

Mod de preparare

  • 1. Se spală zarzavaturile, apoi se mărunţesc. Morcovii se rad, ceapa şi ciupercile se taie rondele, cartofii şi ardeiul, cubuleţe şi pun la călit. După ce s-au călit, se adaugă apă şi se potriveşte cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă, acoperite cu un capac.
  • 2. După câteva clocote, se adaugă sucul de roşii şi busuiocul tocat şi se mai lasă pe foc până fierb cartofii.
  • 3. Se ornează cu pătrunjel verde şi busuioc şi se serveşte cu smântână.

Share