Diverse

Ciorbita de fasole boabe, cu legume

Fasolea se alege,se spala bine si se pune la fiert. Legumele se curata,se spala si se taie dupa preferinta fiecaruia. Se pune uleiul in oala in care se va face ciorbita se adauga ceapa si se caleste foarte putin,apoi se pun si restul legumelor si boiaua dulce ,se mai caleste 1 minut sau 2 apoi se pune apa,se lasa sa fiarba si se adauga fasolea gata fiarta,sare si piper. Rosiile se pun 2-3 minut

Ciorbita de fasole boabe, cu legume


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • un sfert de kg fasole boabe

  • 3 rosii proaspete sau din conserva

  • 1 radacina de telina mai micuta

  • 1 radacina de patrunjel

  • 1 mocov mai mic

  • 2 cepe mari

  • 1 ardei

  • patrunjel verde

  • o cescuta de ulei

  • sare,piper,putina boia dulce

Mod de preparare

  • Fasolea se alege,se spala bine si se pune la fiert. Legumele se curata,se spala si se taie dupa preferinta fiecaruia. Se pune uleiul in oala in care se va face ciorbita se adauga ceapa si se caleste foarte putin,apoi se pun si restul legumelor si boiaua dulce ,se mai caleste 1 minut sau 2 apoi se pune apa,se lasa sa fiarba si se adauga fasolea gata fiarta,sare si piper. Rosiile se pun 2-3 minute in apa fierbinte si se decojesc,se taie si se adauga si ele la ciorbita .

    Cand e gata se pune patrunjelul si leusteanul tocat si gata. 🙂

Share