Diverse

Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume

O ciorba foarte gustoasa si sanatoasa!

Se pun la fiert circa 3-4 l de apa cu un praf de sare. Curatam legumele, le spalam si le taiem. Cartofii se taie in cubulete potrivit de mari, ardeiul, pastarnacul si telina se taie cubulete mici, o ceapa se taie marunt, 2 morcovi se dau prin razatoarea mica. Se pun toate la fiert in oala cand apa incepe sa fiarba.. Pregatim perisoarele astfel: incingem un pic de ulei de masline si calim iute o ce

Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume


Portii

6

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 4 buc cartof

  • 2 buc ceapa rosie

  • 3 buc morcov

  • 1 buc telina

  • 1 buc pastarnac

  • 2 buc ardei gras

  • 2 linguri boia dulce

  • 1 lingurita sare

  • 1 cana orez

  • 3 buc ou

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 250 gr ciuperci

  • 1 cana mazare

  • 350 gr carne tocata de pui

  • 4 linguri ulei de masline

  • 1 legatura marar proaspat tocat

  • 2 linguri cus-cus

  • 4 l apa

Mod de preparare

  • Se pun la fiert circa 3-4 l de apa cu un praf de sare. Curatam legumele, le spalam si le taiem. Cartofii se taie in cubulete potrivit de mari, ardeiul, pastarnacul si telina se taie cubulete mici, o ceapa se taie marunt, 2 morcovi se dau prin razatoarea mica. Se pun toate la fiert in oala cand apa incepe sa fiarba.
  • Pregatim perisoarele astfel: incingem un pic de ulei de masline si calim iute o ceapa taiata marunt cu un morcov dat prin razatoare. Se adauga si ciupercile tocate cu mazarea fiarta in prealabil, se presara si cus-cusul, apoi adaugam un strop de apa, dar si un praf de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc domol sa fiarba pana scade zeama lasata. Se pune si carnea si o lingura de boia. Amestecam continuu, pana ce carnea se albeste. Oprim focul, presaram mararul tocat fin si lasam sa se raceasca bine, apoi adaugam un ou batut. Amestecam compozitia bine si modelam mici perisoare din ea.
  • Cand zarzavatul din oala s-a fiert, adaugam o lingura de boia de ardei, orezul si perisoarele modelate. Dam focul foarte mic si lasam oala acoperita sa fiarba circa 20 de minute. Se opreste focul si presaram patrunjelul verde tocat fin. Dregem ciorba cu cele 2 oua batute bine, adaugand cate un polonic de supa fierbinte si amestecand continuu. Acest amestec omogen il turnam in fir subtire in ciorba.

Share