Vegetariana

Ciorba de zucchini si cus-cus

O ciorba deasa, rapida si hranitoare.

Incingem uleiul in oala de supa. Calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si se inmoaie. Adaugam usturoiul tocat marunt si gatim inca 30 de secunde. Adaugam morcovul ras, menta uscata, supa de legume (sau apa) si fierbem la foc mic timp de 20 de minute.. Adaugam sucul de rosii, zucchini taiat cuburi si continuam sa gatim inca 15-20 de minute, dupa care adaugam intreaga cantitate de cus-cus

Ciorba de zucchini si cus-cus


Portii

8

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 3 buc zucchini verde

  • 2 buc morcov

  • 1 buc ceapa alba

  • 2 catei usturoi

  • 200 ml suc de rosii

  • 1 lingura marar proaspat tocat

  • 0.5 lingura oregano proaspat

  • 0.5 lingurita menta uscata

  • 80 gr cus-cus

  • 4 l supa de legume

  • 2 linguri ulei de masline

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Incingem uleiul in oala de supa. Calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si se inmoaie. Adaugam usturoiul tocat marunt si gatim inca 30 de secunde. Adaugam morcovul ras, menta uscata, supa de legume (sau apa) si fierbem la foc mic timp de 20 de minute.
  • Adaugam sucul de rosii, zucchini taiat cuburi si continuam sa gatim inca 15-20 de minute, dupa care adaugam intreaga cantitate de cus-cus, mararul si oregano. Stingem focul, punem capacul si lasam oala acoperita timp de 5 minute, timp in care se gateste si cus-cusul. Potrivim de sare si de piper.
  • Impartim in boluri, presaram frunze de oregano si servim ciorba calda.

Share