Diverse

Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

Varza proaspata este una dintre cele mai bune legume de vara. Fie gatita, fie cruda in salata, este delicioasa si usoara.

Varza se curata de cotor si de foile exterioare. Se spala rapid si se taie fideluta. Ceapa se curata si se toaca marunt. Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu pudra de paprika. Se adauga ceapa si se calesc impreuna. Se pune apoi varza si se gateste circa 10 minute, pana se inmoaie putin varza. Puneti sare, piper si concentratul de rosii. A

Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat


Portii

4

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 0.5 buc varza alba

  • 4 buc ceapa verde

  • 1 buc carnat afumat

  • 2 linguri concentrat de rosii

  • 150 gr smantana

  • 2 linguri ulei

  • 0.5 lingurita paprika afumata

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 0.5 legatura patrunjel proaspat tocat

  • 1 lingurita sare neagra de Hawai

  • 1 l apa

Mod de preparare

  • Varza se curata de cotor si de foile exterioare. Se spala rapid si se taie fideluta. Ceapa se curata si se toaca marunt. Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu pudra de paprika. Se adauga ceapa si se calesc impreuna. Se pune apoi varza si se gateste circa 10 minute, pana se inmoaie putin varza. Puneti sare, piper si concentratul de rosii. Amestecati si acoperiti varza cu apa clocotita.
  • Se acopera oala si se lasa la fiert 50 de minute (verificati daca varza este fiarta si adaugati apa, daca doriti o ciorba mai lichida). Cand este gata, puneti smantana si verdeata tocata. Serviti fierbinte cu mamaliga sau paine. Decorati cu sare neagra de Hawaii.

Share